Muğla, 81 İlde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi çalışmasında en eşitlikçi il çıkması üzerine, örnek oluşturması ve Türkiye’de cinsiyet eşitliği farkındalığının arttırılması amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu’ndan proje oluşturulması talebi kapsamında, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla’da babasının işini devralmış, babasının işini geliştirmiş, babasıyla birlikte çalışan veya babasından aldığı işi kendisi yürüten 48 Kadın Girişimci’yi arıyor.
Muğla ili TEPAV tarafından yayınlanan “81 İlde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi” çalışmasında en eşitlikçi il çıkmıştır. Çalışma sonuçları üzerine, örnek oluşturması ve Türkiye’de cinsiyet eşitliği farkındalığının arttırılması amacıyla TOBB tarafından Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu’ndan proje oluşturulması talep edildi.
TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 2021 yılında hayata geçirilmek üzere “Babalar ve Kızları” projesi oluşturuldu.
Proje ile hem kadın girişimciliğinin arttırılması için iyi örnekleri gündeme taşımayı hem de ülkemizde aile şirketlerinin yönetimi ve devrinde çocukların cinsiyetinin belirleyici faktör olması sorunsalına dikkat çekmeyi amaçlamakta. Söz konusu proje kapsamında babalarından işlerini devralan ve geliştiren kız çocuklarının hikâyelerine odaklanılacak.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Muğla İl İcra Komitesinin “Babalar ve Kızları” projesi için
Neval Çolak Arslan