Ege Denizi'ndeki sismik hareketlilikle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şengör, depremlerin derinliğinin 7 kilometre olduğunu belirterek, bunun normal ve beklenen bir durum olduğunu ifade etti. Depremlerin türü ve kümelenme noktalarının önemli olduğunu vurgulayan Şengör, bölgedeki aktif yanardağa dikkat çekerek, "Orası patlarsa hepimize Allah'a ısmarladık" şeklinde konuştu.
Şengör, depremlerin fay çözümlerinin incelenmesi gerektiğini belirterek, "Bu konuda kesin bir şey söylemek için verilerin detaylı analiz edilmesi lazım. Ancak harita üzerindeki görüntüye baktığımızda buradaki fayların hepsi normal fay. Bu da tsunaminin oluşabileceğini gösteriyor. Tsunami için deniz tabanında yer değişimi olması gerekiyor ve burada bu ihtimal mevcut" dedi.
İstanbul’daki fay hatlarıyla karşılaştırma yapan Şengör, Marmara Bölgesi'nde tsunaminin ancak yer kaymasıyla oluşabileceğini, böyle bir durumda dalga boyunun 7 metreye kadar çıkabileceğini belirtti.
Deprem analizlerinin detaylandırılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Şengör, bölgedeki hareketliliğin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.