Muğla Gençlik spor Müdürü Turgut Reis KYK Yurt Müdürü Öğrenci ve Personel ile beraber Muğla Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen ile karşılıklı sohbet ettiler. Kuranı Kerimin de okunması ile öğrenciler şehit yakınları ve gaziler ile sohbet ettiler.

Ziyarette konuşan Muğla Gençlik il Müdürü Turgut Reis KYK Yurt Müdürü Mehmet Tümer, bizler şu an rahat yaşıyor isek bunun sebebi akan kanlardır. Şehitlerimizin Türkiye’nin her yerinde bu vatan ve topraklarımız için kanları var. Genç nesil de tarihi, gazileri ve şehitleri bilmeli, öğrenmeli ve geçmişin zorluklarını günümüz ile kıyaslamalı diyerek şunları söyledi.

‘’Bizler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, Turgutreis Yurt Müdürlüğü ben Mehmet Tümer, manevi danışmanımız Muhammed Kemal Çakır, kurum Psikoloğumuz Melik Yerdelen, Eğitim Faaliyetleri sorumlularımız Tolga Can Aydaş ve Ferdi Görünmez ve KYK Yurdunda konaklayan MSKÜ öğrencileriyle birlikte Muğla Şehit aileleri yardımlaşma ve dayanışma derneğinizi ziyaret etmekten çok mutlu olduk. Önemli olan yeni neslin, gençlerin tarihte yaşananları bilmesi. Biz bu ziyaretlerimizi başka öğrencilerimiz ile de devam edeceğiz. Tarihe önem veriyoruz. Manevi danışmanımız da bu ziyarette Muhammed Kemal Çakır bütün ülke şehitlerimiz için Kuran okudu. Bizimle beraber ziyarete gelen öğrencilerimizi tanıtmak gerekirse; Spor bölümü Antrenörlük bölümünde okuyan Furkan Pehlivan, Tunahan Kargı bilişim sistemleri Mühendisliği, Orhan Feslikan İlahiyat, Fevzu Mayuk Türk Dili ve Edebiyatı, Halil Kavçakar İlahiyat, Erdem Demir Fen Bilgisi Öğretmenliği okuyorlar. Şimdilik bu ekip ile geldik. Farklı ziyaretlerimizde başka öğrencilerimiz ile de ziyaretlerimiz devam edecek. “ dedi.

Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen ise; Ziyaretten çok mutlu oldum diyerek şunları söyledi. ‘’Bizler şehit yakınları ve gaziler olarak bize yapılan ziyaretlerden oldukça mutlu oluyoruz. Bizler unutmamak adına, gençlerimizin ve tüm ziyarete gelenlerimiz ile hepsi ile ayrı ayrı mutlu oluyoruz. Kapımız herkese açık. Şehitlik çok önemli. Keşke ben de şehit olsaydım. Vatan toprakları için canını karşılıksız veriyorsun. Şu an burada oturup çay içiyorsak sohbet ediyorsak şehitlerimizin sayesinde. Gazilerimiz ve canını veren binlerce kişi. Öğrencilerin ziyareti bizi onurlandırdı. Gençlerin bizi ziyareti çok önemli. Özellikle gençler tarihe meraklı. Dünya tarihine ilgililer. Hangi bölümü okursa okusun bizlere ve hikayelerimize gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor. Unutulmamak, hikayelerimizin merakla dinlenmesi ve anılarımızın merakla sorulması bizleri sevindiriyor. Bizler her gün burada gazilerimiz ve şehit yakınlarımız ile ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Her kesimden herkese kapımız açık. Özellikle şehit yakınları ve gaziler olarak anılarımız çok. Uzun uzun anlatmaya kalksak asla bir gün yetmez. Eskiden Kıbrıs savaşı Kore savaşı sırasında yaşadıklarımız burada bulunan arkadaşlarımız ile hikayemizde. Şehit olan canlar sadece Muğla Değil, tüm Türkiye’de dünya var olduğundan bu yana kolay alınmadı bu topraklar. Karış karış yaşanan savaşlar ve mücadeleler oldu. Ben Kıbrıs Gazisiyim. Kıbrıs’ı ilk kez savaşta gördüm. Mermilerin altında savaştım. Şehit olmadım. Keşke olsaydım. En yüksek mertebe şehitlik. Allah’ın taktiri. Onlar sayesinde gaziler ve canını verenler sayesinde bu günlere geldik. Dünyada halen savaşlar oluyor. Suriye, Filistin, Ukrayna Rusya savaş mücadelesi veriyor. Daha da eskilerde Irak, İran savaşı. Daha da eskilerde savaşlar hep olmuş. Kore savaşı. Birinci dünya savaşı ve gibi. Şehitlik Gazilik nedir? Genç nesil bilmiyor maalesef. Sizin gibi yeni nesil de var elbette. Bizler gerek Daire Müdürlerimiz gerekse sivil toplum örgütleri gerekse sivil toplum örgütleri herkesi bekliyoruz. Anılarını anlatan gazilerimiz şehit yakınlarımız burada bulunuyor. Hava indirme tugayı Mehmet abimiz de dağ komandosu idi.’’ dedi.

Kıbrıs Gazisi Mehmet Bey ise o anları anlattı. ‘’Kıbrıs harbi olma sebepleri vardı. Asgari tesisat fazla yoktu. Denizin ortasında harekat yapma zordu. Askerliğime 4 ay kala Kıbrıs harbi çıktı. Eğitim aldık. Kıbrıs’a nasıl ineriz nasıl çıkarız diye. 1. barış harekatı, 2. barış harekatı dönemi. Denizin orasında bir adaya gitmek zordu. O dönemler zor zamanlardı. Askersin ve kısa süre eğitim alıp hemen savaşa bilmediğin ülkeye ve yere gidiyorsun. Vatan bölünmez.’’ dedi.

PTT’den “Ormanlara Adanmış 100 Yıl” Temalı Özel Gün Zarfları PTT’den “Ormanlara Adanmış 100 Yıl” Temalı Özel Gün Zarfları

Konuşmaların ardından Manevi Danışman Muhammed Kemal Çakır tüm şehitlerin ruhuna kuran okudu ve dua etti. Daha sonra ise derneği gezdiler ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.