‘’Limak grubu, Bodrum’da halkın ücretsiz şekilde denize girebildiği Gerenkuyu mevkisinde 5 yıldızlı bir otel 4 tip bloktan oluşacak. 214 oda, 428 yatak kapasitesi otelde konaklama birimlerinin yanı sıra; havuzlar, ana restoranlar, lobi, bar, havuz barı, fitness, sauna, spa, teknik alanlar, depo, ve idari ofisler gibi birimler yer alacak.
Projeyle ilgili Muğla çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il Müdürlüğü tarafından ‘’ÇED’’ gerekli değildir. Kararı verildi. Bölge sakinleri ise bu karara karşı hukuk mücadelesi başlattı.
Muğla 3. İdare mahkemesinde görülen dava da keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldı. İnceleme raporunun 45 gün içerisinde hazırlanarak mahkemeye sunulacağı bildirildi.
Mahkeme sakinleri de bölgede bir basın açıklaması yaptı. Bölge halkı adına açılama yapan Kızılağaç koruma ve güzelleştirme derneği Başkanı Mehmet Gönül, şunları dile getirdi.
‘’Lİmak İnşaat sanayi ve Ticaret Sanayi ve Ticaret A.Ş. Muğla ili Bodrum ilçesi Kızılağaç Mahallesi, Gerenkuyu mevkii, 312 ada 1 nolu, 15 bin 570 metrekare alana sahip, Orman niteliğinde ki 2 derece doğal sit alanı içerisinde kalan parseli, Turizm tesisi yapmak amacıyla 49 yıllığına tahsis almıştır. Buraya 214 odalı 5 yıldızlı turizm tesisi yapmak, çevre etki değerlendirmesi görüşü almak için ilgili kuruma başvuru yapmıştır. Projenin denizden kot yüksekliği 42 metredir. Bu proje bu alana uygun değildir. Bizler turizm tesislerine karşı değiliz. Doğru yerlerde yasalara, şartlara ve koşullara uygun alt yapısı tamamlanmış tesisler tabi ki yapılabilir.
Ancak bu proje kültür ve turizm bakanlığı tarafından turizm alanı olarak belirlenmiş olan ve 1 nolu özel parsel olarak tanımlanan denizden yola kadar 36 bin 220 m2 lik alanda gerçekleştirilmek istenmektedir. Söz konusu 1 nolu özel parsel 15 bin 570 m 2 yüzölçümündeki 312 ada 1 parsel bu parsel ile yol arasında kalan alan ve yine bu parsel ile kıyı arasında ki sahil şeridinde ilk 50 metrede yer alan 2 adet devletin hüküm ve tasarrufu altında ki alan toplamından oluşmaktadır. 312 ada 1 parsel 15 bin 570 m2 olup bununda yarıdan fazlası da günübirlik turizm alanı içerisindedir. Devletin hüküm ve tasarrufu altında ki yer toplamı ise 20 bin 650 m2 dir. Anayasa Türk medeni kanunu ve diğer kanunlar devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler tabiat varlıkları ve doğal sit alanları olup herkesin doğrudan kullanmasına ve yararlanmasına açık alanlar olduğundan özel mülkiyete elverişli olmayan yerleri tarif eder. Bu alan hiçbir şekilde şahsa yada hiçbir şirketin kullanım tekeline bırakılmaz’’ Dedi.