Türkiye Beyazay Muğla Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Abide H.Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, en yaşlı öğretmenlerle bir araya geldi.

Şube Başkanı Pınar Boyacı ve ekibi 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel anlamlı bir ziyaret gerçekleştirerek, emekli öğretmenler Nuran Doğansoy, Bedihat Uyar, Hikmet Polat, Hasan Mutlu ve Yaşar Çulha’ya hediye takdim etti.

Beş emekli öğretmen ve tüm huzurevi sakinleri için ekip tarafından hazırlatılan pasta kesiminin ardından doyasıya eğlenildi.

Başkan Boyacı etkinlikte bulunamayan huzurevi sakinlerinin odalarını ziyaret ederek, bir birebir sohbet etti.

Huzurevinde kalan emekli öğretmenler, ziyaretten ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kastamonu’da emekli olduğunu söyleyen Emekli Sınıf Öğretmeni Hasan Mutlu (80) , “Bugün ben çok mutlu oldum, çok onure oldum. Beni çok mutlu ettiniz. Çok duygulandırdınız. Allah sizden razı olsun. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Hatırlamanız ve hediye almanız beni çok mutlu etti. Bir sürü unutamadığım anım var hiç birini birinden ayıramam. Çocuklar her şeydir” diye konuştu.

snm-5228.jpg

Marmaris Küllerinden Doğuyor Marmaris Küllerinden Doğuyor

Sürpriz için Başkan Boyacı ve ekibine sonsuz teşekkürlerini sunan Emekli Tarih Öğretmeni Hikmet Polat, “Bugünün şartları ile öğretmenlerimiz bizim istediğimiz konuda ve ölçülerde şansları yok. Şuan öğretmenlik şansız bir toplumda ilerliyor. Yine de gençlerimizden umduğumuz şeyleri bulacağımıza inanıyoruz. Gençler varken, korkumuz yok. İçeride ve dışarıda bu kadar düşmanımız varken Allah milletimizi, vatanımızı korusun” dedi.

snm-5224.jpg

Emekli El İşi Öğretmeni Bedihat Uyar (90) ise, “Siz gelince inanır mısınız kendime geldim. O kadar çok zaman geçti ki mesleğimin her anı benim için çok kıymetliydi. Kaç yaşına gelsem de hala okulda öğrencilerimle birlikte olmak isterdim. Öğrencilerim beni tanıyorlar. O kadar mutlu oluyorum ki. Sizler de bizi unutmadınız, iyi ki geldiniz” şeklinde konuştu.

snm-5206.jpg

“OKULA GİTTİĞİMDE İYİLEŞİRDİM”

29 sene öğretmenlik yaptığını söyleyen Emekli Sınıf Öğretmeni Nuran Doğansoy, “Üzerine yükseğini de tamamladım ama ben ilkokul öğretmenliğini tercih ettim. Mesleğimi çok severek yaptım. Hatta emekli olmak istemiyordum ama şartlar doğrultusunda emekli olmak zorunda kaldım. Hala daha öğrencileri gördüğümde gözlerim dolar. Çocukları çok seveceksiniz, mesleğinizi çok seveceksiniz. Her şeyinizi çocuklara vermeniz gerekir. Öyle anlarım oldu ki evden bazen üzülerek okula gittiğim ama sınıfa girdiğim zaman hiçbir şeyim kalmazdı. Resmen iyileşirdim. Öğretmenlik mesleğinde en önemli olan mesleğinizi sevmek, çok sevmek. Çocuklara sevgi ile bakmak, kendi evladından ayırmamak gerekiyor. Benim ayağım rahatsız olmasa tekrardan sınıfa girer, çalışırdım. Bugün bizi unutmadınız. Bizi çok mutlu ettiniz. Allah vatanımızı, milletimizi ve çocuklarımızı korusun. Vatana, millete hayırlı evlat yetiştirmek biz öğretmenlerin görevi.

snm-5164.jpg

“EMEKLİ ÖĞRETMENLERİMİZİN YERİ BAŞKA”

Türkiye Beyazay Muğla Şube Başkanı Pınar BoyacI, “24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel huzurevinde kalan emekli öğretmenlerimizi ziyaret ettik, ellerini öptük, hayır dualarını aldık. Ufak hediyelerle yüzlerinde bir tebessüme sebep olabildiysek ne mutlu bize. Tüm öğretmenlerimiz kıymetli ama emekli öğretmenlerimizin yeri elbette bir başka. Öğretmenlerimizin, emekli öğretmenlerimizin ve atanamayan engelli öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” ifadelerine yer vererek atanamayan engelli öğretmenlere değindi.

“ATANAMAYAN ENGELLİ ÖĞRETMENLER KANAYAN YARAMIZ”

Başkan Boyacı, “Atanamayan engelli öğretmenler bizim kanayan yaramız. O yüzden Cumhurbaşkanımızdan ve bakanlarımızdan özellikle bu konuya biraz daha hassasiyet gösterip, engelli öğretmenlerimize destek olmalarını istiyoruz. Genel Başkanımız Lokman Ayva Bey’de tüm girişimlerin ve gidişatın içerisinde bulunup, takip ediyor. Bizler de yakinen takip ediyor, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.