SAHİPSİZ HAYVAN DÜZENLEMESİ

Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifine ilişkin Güler, “Sokaktan aldınız, bakımını, tedavisini yaptınız, kısırlaştırıp sokağa bıraktınız; böyle bir uygulamayı artık kaldırıyoruz.” diye konuştu.

Galatasaray yönetimi ve futbolcular, Yiğit Kurt'un mezarını ziyaret etti Galatasaray yönetimi ve futbolcular, Yiğit Kurt'un mezarını ziyaret etti

Sokakların tehlikeli olduğunu belirten Güler, “Nitelikli, yaşam kalitesi artırılmış barınaklara alınmalı. Barınaklarda rehabilite edilemeyen, bulaşıcı hastalığı olan, sahiplendirme imkânıolmayan hayvanların da ötenazi yoluyla hayatına son verilmesi; yaşam kalitesi olarak da barınakların kalitesinin artırılması.” ifadelerini kullandı.

Mevcut kanuna göre büyükşehir belediyelerinin bütçelerinin binde 3’ünü, nüfusu 25 binin üzerindeki belediyelerin binde 5’ini bu alana ayırmak zorunda olduklarını hatırlatan Güler, “Ama yapmayanlar, başka yere harcayanlar, ihmal edenler var. Onunla ilgili bir denetim mekanizması ve müeyyide getireceğiz.” bilgisini verdi.

NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifinin 16-17 maddeden oluşabileceğini ve teklifi cuma günü Meclis Başkanlığı’na sunacaklarını bildiren Güler, çalışmayı tamamlamalarının ardından muhalefetle yarın görüşebileceklerini açıkladı.

Meclis tatile girmeden kanun teklifinin yasalaşıp yasalaşmayacağına yönelik soruya Güler, “Yasalaşsın ve herkes işine baksın. Bu çok ciddi bir sorun haline geldi.” yanıtını verdi.

Güler, sahipsiz hayvanları farklı yerlere taşıyan belediyelere, hayvan başına idari para cezası verileceğini söyledi.