Yatağan TEK Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun öğretmenleri ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenlerinin iş birliğinde hayata geçirilen “Sosyal Duygusal Doğal Öğrenme Adımları” isimli proje, Avrupa Birliği (AB) tarafından hibe almaya hak kazandı.

Projenin tanıtım toplantısı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kentsel Tarım Devrimi: Yaşam Ayavefe'nin Şehir İçi Dikey Tarım Projeleri Kentsel Tarım Devrimi: Yaşam Ayavefe'nin Şehir İçi Dikey Tarım Projeleri

Programa Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, şube müdürleri ve proje ekibi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, konuşma yaparak, projenin “Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı'na” kabul edilerek toplam 143 bin 442 Euro hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi.

İlçe Müdürü Alemdar, bu projenin Muğla’da bugüne kadar kabul edilen en yüksek bütçeli Avrupa Birliği destekli eğitim projesi olduğunu belirtti.

“KAPSAYICI EĞİTİM”

Farkındalık oluşturularak etkinlikler düzenleneceğini söyleyen İlçe Müdürü Osman Alemdar, “Proje ile özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin ihtiyaçlarına odaklanarak, ‘kapsayıcı eğitim’ temelinde okulun fiziki ortamının ve eğitim öğretim materyallerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır. Açık hava ve doğa sınıfları oluşturularak, aileler ile öğretmenler ve öğrenciler için farkındalık arttıracak sanatsal, sportif, bilimsel ve sosyal etkinlikler düzenlenecektir. Okul bahçesinde oluşturulacak doğa sınıfları ve açık hava atölyeleri sayesinde özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin diğer öğrencilerle sosyal etkileşimi artacak, bu da öğrenme ortamı içerisinde tüm öğrencilerin başarı düzeylerini arttıracaktır. Proje sürecinde Özel eğitim ve bütünleştirici eğitime ilişkin çalıştaylar, konferanslar, seminerler vb. yöntemler aracılığıyla işbirliği ve koordinasyon mekanizmalarının kurulmasını hedefliyoruz. Projenin hazırlanmasında büyük emek veren birlikte yol aldığımız tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ GÜÇLÜ VE MUTLU BİREYLER SAĞLAMAK”

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise, amaçlarının özel eğitme ihtiyacı olan öğrencilerimizin toplum içinde etkin rol alabilen, sosyal uyum ve iletişim becerileri güçlü ve mutlu bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak olduğunu belirtti.

İl Müdürü Çay, “Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak geliştirilen, benim de üzerinde çok önemseyerek durduğum bu değerli proje, inanıyorum ki özel öğrencilerimizin daha nitelikli, daha kapsayıcı ve daha bütünleştirici eğitim almaları adına zemin oluşturacaktır. Bu projenin yenilikçi, sürdürülebilir ve bütünleştirici olması yönünde bu amaca hizmet edeceğine gönülden inanıyorum. Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimine olduğu kadar öğretmenlerimizin de mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak, aynı zamanda öğrenci, öğretmen, aile ve toplum arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine vesile olacak, büyük bir farkındalık oluşturacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yatağan TEK Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Rehber Öğretmeni Münevver Ayla Top proje hakkında ayrıntılı sunum yaptı.

Daha sonra Panel Oturumlarına geçildi. Panelde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Arslan “Sosyal ve Duygusal Öğrenme”,  İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bora Görgün “Özel Gereksinimli Bireyler” ve Psikolojik Danışman Elif Yarar “Oryantring”  konularında sunum yaptılar.