“Yalıkavak Marina 620 bağlama kapasitesi ile 140 metre uzunluğa kadar olan süper yatları kabul ediyor. Ülkemizdeki en büyük yat bağlama kapasitesi olan marinayız. Yalıkavak’ı adeta bir turizm destinasyonu haline getirdik. Günde yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği bir destinasyon haline geldik.” diyen Akaltan marinanın bünyesindeki AVM ve oteller ile adeta bir yaşam alanı olduğuna değindi.

“MARİNACILIK LÜKS TURİZM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Müdür Akaltan konuşmasında şunları kaydetti: “Avrupa’ya lüks marinacılığı biz öğrettik; çok uzun yıllar en iyi hizmeti veren en lüks marinalar bizdeydi. Ülkemiz için yat turizmi çok önemli. Çünkü birey başına en fazla para harcanan turizm şekli yat turizmi. Marinacılıkta devlet teşvikleri de çok mühim, ülkemizde şuan 47 marina var; bağlama kapasitesini arttırmak için tahminimce 10-12 tane daha lüks marinaya ihtiyaç var. Akdeniz’den aldığımız pay şuan %1-1,5 oranında. Tekne bağlayacak yer olmazsa pazardan aldığımız pay da düşer ve lüks misafiri kaybederiz. Bizim müşterilerimiz çok mobil; üst segment bir konuk gelip marinada yer bulamayıp dışarıda demirlerse bir daha gelmez.”

“YÜZÜMÜZÜ VE YÖNÜNÜZÜ AVRUPA VE AMERİKA YA ÇEVİRMENİZ LAZIM”

SESSİZ PANDEMİ: DİYABET SESSİZ PANDEMİ: DİYABET

“Para harcayan turist sayısında da düşüş söz konusu” diyen Akaltan para harcama kapasitesi yüksek Amerikalı ve Avrupalı turiste odaklanmak gerektiğini vurgularken mevcuttaki Rus ve Arap ağırlıklı turistin politik konulara bağlı olarak değişkenlik gösterdiğine ve bunun turizmde çok sürdürülebilir olmadığına değindi. Bodrum Yalıkavak Marina Müdürü marka değeri ve markalaşmaya yatırım yapmak gerektiğine de işaret ederek, halihazırda marka değeri yüksek firmalarla çalıştıklarını hatırlattı.

Akaltan Bodrum’da turizmin devamlılığı için çevreyi korumak gerektiğinin de altını çizerken konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bodrum’da yat turizmi için koylarımızın temizliği, koy etrafında yapılaşma olmaması çok önemli. Bodrum’da ne yazık ki yapılaşamamış çok az yer kaldı. Yakın çevremizdeki Gökova, Bozburun, Datça’ya sahip çıkmamız bu yüzden çok değerli.”

Toplantıda Bodrum Limanındaki kirlilik, alt yapı sorunları, merkezde yer alan işletmelerdeki kalite düşüşü, işletmelerdeki personellerin artan konaklama bedelleri gibi konularda da istişare edildi.

Toplantıya katılan İMEAK DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç ve Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan da Bodrum limanındaki sorunlar için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Dinç Bodrum İçmeler bölgesinde kurulması planlanan 300 yat bağlama kapasiteli marina projesi hakkında bilgi verirken projenin çevresel etkileri en aza indirgeyecek şekilde inşa edilmesini hedeflediklerini belirtti.

TEMMUZ AYI FAALİYETLERİ

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Temmuz ayı faaliyetleri hakkında bilgi verirken TUI’nin üst düzey yöneticilerini ağırladıklarını ve kendilerinin Bodrum’da %40’lık bir kapasite artışı öngördüklerini söyledi. BODTO Başkanı “Bu ay içerisinde Polonya Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu AnnaKulikowska’yı, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Raşit Gödelek ile bir önceki Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Koray Kemiksiz’i, Bodrum Belediye Gıda A.Ş. Genel Müdürü Enver Levent Öcal’ı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyesi Kirami Yıldırım’ı ve TOBB AB Projeler Müdürü Ahmet Çağrı Peker’i Odamızda ağırladık.”dedi.

BODTO Meclis Başkan Yardımcılığı görevi için de toplantıda seçim yapılırken Meclis Üyesi Sinan Cingöz göreve seçildi.