Bodrum ve Milas yöresindeki yeme, içme, konaklama tesisleriyle mavi yolculuk teknelerinde Bodrum ve Milas yöresinin zeytin ve zeytinyağlarının kullanılması, zincir marketlerin raflarında ise yine bu yörenin zeytin ve zeytinyağlarının satışa sunulması istendi.

Galatasaray yönetimi ve futbolcular, Yiğit Kurt'un mezarını ziyaret etti Galatasaray yönetimi ve futbolcular, Yiğit Kurt'un mezarını ziyaret etti

Bodrum Ticaret Odası ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Ticaret Borsasının "zeytin ve zeytinyağınız yerelden olsun" çağrısıyla Bodrum Ticaret Odasının ev sahipliğinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Uğur Özen, Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, İl Kültür Müdür Yardımcısı Filiz Karacaağaç, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır, Milas TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül ile BODER üyeleri Kerem Özyurt ve Itır Köylü katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon "Bodrum ve Milas'ta bu kadar kaliteli zeytinyağımız varken, Bodrum turizminde de bu kadar büyük tüketim varken ekonomik değerimizin burada kalması bizi mutlu edecektir" dedi. Kocadon, Bodrum ve Milas yöresindeki modern sıkım tesislerinde çok kaliteli zeytinyağı elde edilmekte olduğunu, Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınarak Avrupa çapında büyük bir başarı sağlandığını belirterek "Amacımız; Bodrum ve Milas bölgesinde yetişen zeytinlerin ve üretilen zeytinyağlarının yine bölgemizde faaliyet gösteren yeme, içme ve konaklama tesislerinde ve mavi yolculuk turizminde kullanılmasıdır" diye konuştu. Zincir marketlere de çağrıda bulunan Kocadon "Biliyoruz ki, Türkiye'de sepet başına alışveriş en çok Bodrum'da yapılıyor. Ben, Bodrum'da ciddi kazançlar sağlayan zincir marketlere sesleniyorum; Bodrum ve Milas zeytinyağını, Bodrum mandalinası ürünlerini raflarının en güzel yerlerine koysunlar. Çünkü Bodrum'da kazanıyorlar" dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de konuşmasında Milas'ta yaklaşık 14 milyon dolayında zeytin ağacı olduğunu belirterek "Milas zeytinyağının coğrafi işaretini Türk Patent ve Marka Kurumundan aldık. Arkasında AB'den de coğrafi işaret aldık. Milas zeytinyağı AB'den coğrafi işaret almış ilk ve tek Türk zeytinyağı oldu. Milas'ta 70'e yakın zeytinyağı fabrikamız var. Son zamanlarda modern tesisler açıldı. Şu an Milas'ta 67 tane markalı zeytinyağımız var. Öbür tarafta bu kadar çok turistik tesislerimiz var. Neden buralarda yöremizin yağı tercih edilmesin?" dedi.

Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk ise pandemi döneminde besin maddeleri üretiminin öneminin arttığını vurgulayarak "Dolayısıyla bizim zeytinyağımız da bunun içinde ürettiğimiz ve tükettiğimiz bir ürün. Biz 'yerel üretim, yerel tüketim sloganıyla bu işi destekliyoruz" diye konuştu. Borsa Meclis Başkanı Uğur Özen de konuşmasında otel ve restoranlarda kullanılan her yerel ürünün Bodrum ve Milas üreticilerinin daha çok kazanç elde etmesini sağlayacağını belirterek "Böylece üreticiler ağıcına, toprağına, daha çok sahip çıkması  demektir. Bu tercih belki de onları elden çıkarmamasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ise konuşmasında "Muğla'da Muğla'nın öz malını kullanalım" diye çağrıda bulunurken Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da konuşmasında Muğla'nın bir turizm kenti olduğu kadar aynı zamanda bir tarım kenti de olduğunu belirterek "Milas zeytinyağı müthiş bir başarı örneği gösterdi. Biz sonuna kadar yerel, sağlıklı gıda ürünlerinin satışı için her türlü yetkimizi kullanmaya hazırız" dedi.

Toplantıda turistik tesislerle yeme içme tesislerinde Muğla'nın yerel ürünlerinin kullanılması amacıyla ikinci toplantının Marmaris'te yapılması kararlaştırıldı.