Tarım ve orman bakanlığı insan sağlığını tehlikeye atan ve kırmızı ete hile karıştıran firmaları açıkladı. Yapılan denetimlerde, bazı firmaların kırmızı et yerine tavuk eti hatta at veya domuz eti kullanıldığı tespit edildi. Bu skandal, gıda güvenliği konusunda endişeleri de artırdı.

Yapılan denetimlerde en çok hilenin lahmacunda olduğu bildirildi. Açıklanan listede en çok hilenin lahmacunda yapıldığı söylendi. Bütün bunlara göre hilesiz lahmacun ne kadar olmalı? Ustalar gerçek et ile yapılan lahmacunun en az 50-60 TL olması gerektiğini bu fiyatın altında satılan lahmacunlardan kaçınılması gerektiğini dile getirdiler.

Yeni yıl hazırlıkları başladı Yeni yıl hazırlıkları başladı

Lahmacunun içine eklenen bol baharat, soya sosu, tavuk, taşlık gibi ürünler sayesinde müşterinin sahteciliği fark etmesinin en zor yiyeceklerden biri. Kıyma katılmadan sanki et varmış gibi bir lezzet elde edilmesi bu yöntemlerle sağlanabiliyor. Bu durum ise tüketicinin gerçek et kullanıp kullanmadığını anlaması çok zor.