Yeni yılın hemen başında sigara fiyatlarına gelen zam sonrası tiryakileri üzecek yeni bir gelişme yaşandı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya Mart ayında yeni bir zam geleceğini duyurdu. Bu artışla birlikte en ucuz sigaraların 50-80 lira bandına çıkması, bazı sigara markalarının ise 100 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
2025 yılına girerken sigara fiyatlarına uygulanan ÖTV artışı nedeniyle paket başına 5 liralık bir zam yapılmıştı. Ancak bu zam, maliyet artışlarını karşılamaya yetmedi ve yeni fiyat artışları gündeme geldi. Sektör temsilcilerinin açıklamalarına göre, Mart ayında sigaraya 5 liralık yeni bir zam daha yapılacak.
Sigara Fiyatlarında 100 Lira Eşiği Aşılıyor
Yeni yılın başında ÖTV zammına ek olarak üretici firmaların maliyet artışlarını fiyatlara yansıtmasıyla sigara fiyatları 100 liraya yaklaşmıştı. Mart 2025 itibarıyla yapılacak yeni zamla birlikte en pahalı sigaraların fiyatı 100 lirayı aşacak. En düşük fiyatlı sigaraların ise 50-80 lira arasında olacağı tahmin ediliyor.