Gündem

SGK Muğla İl Müdürü Arslan: “Bin 800 tane elimizde bekleyen dosya var”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürü Özkan Arslan, Muğla SGK İl Binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. EYT mesailerinin devam ettiğini kaydeden İl Müdürü Özkan Arslan, “36 bin müracaattan şuanda bin 800 tane elimizde bekleyen dosya var. EYT kapsamında toplamda 34 bin kişinin aylığını bağladık bu yüzde 95’in üzerinde bir rakam” dedi.

SGK Muğla İl Müdürü Özkan Arslan, EYT mesaileri ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İl Müdürü Özkan Arslan, kurum olarak EYT mesailerinin devam ettiğini en kısa sürede çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

36 bin müracaat olduğunu bunların yaklaşık yüzde 95’inin tamamlandığını kaydeden İl Müdürü Arslan, “36 bin müracaattan şuanda bin 800 tane elimizde bekleyen var. Bu bin 800 cari aydan gelenler. Cari ay dediğimiz Ağustos ile Eylül ayında gelenler dahil Ağustos ayında sadece bin tane daha eylül ayının istatistiğini almadık ama yaklaşık 800 tanede eylül ayından müracaat var. Bizim cari ayları da yaptığımız için eskiden kalan ortalama bir 500 dosyamız var. Bunlar İzmir, Ankara, İstanbul dosyaları oradan hizmetlerin gelmesi birleşmenin yapılması gereken dosyalar. Dolayısıyla carilere de bir taraftan devam ettiğimizde bin 800 tane bekleyen aylık bağlanacak dosya var. Ama EYT kapsamında toplamda 34 bin kişinin aylığını bağladık. Yüzde 95’in üzerinde bir rakam bu. Tabi Türkiye ortalamasının da üzerindeyiz şuanda. 16 Mayıs’ta bana verilen görev zamanında gerçekleştirme oranımız yüzde 14’tü Türkiye sıralamasında da kötü bir durumdaydık. Ama bugün itibariyle Türkiye sıralamasının da ilk 10’un içerisindeyiz. 34 bin Muğlalıya hizmet vermiş olmamızın emekli etmiş olmamızın ayrı bir mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

“MUĞLA’DA YABANCI SAYISI AZIMSANMAYACAK KADAR VAR”

Toplamda 8 ilçede Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü olduğunu dile getiren İl Müdürü Arslan, “Toplamda 8 ilçede Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüz var. Seydikemer, Fethiye, Ortaca, Marmaris, Datça, Yatağan, Milas ve Bodrum Sosyal Güvenlik Merkezleri. Hizmet verdiğimiz oran olarak sosyal güvenlik kurumu nüfusun neredeyse tamamına hizmet veriyor. Muğla’da yabancı sayısı da azımsanmayacak kadar var. Bizim mevcut hizmet verdiğimiz kişi sayısı yerleşik vatandaş sayımızdan daha fazla. Yani kapsam dışı kalan cüzi miktarda kişinin de yabancıların gelmesiyle o sayının nüfus sayısından daha kişiye hizmet verme durumundayız. Vatandaşın kesinlikle İl Müdürlüğüne gelem ihtiyacı olmadan tüm ihtiyaçlarının ilçelerde karşılanabilir durumda. En zor durumda olan vatandaşların talepleri alınıp buradan cevap veriliyor” dedi.