Doğal olarak bulunduğu gibi; rafine olarak da bulunurlar. Rafine şekerler doğal olarak bulunan şekerlerin bulunduğu gıdadan çeşitli işlemler ile ayrılarak işlenmesi ile elde edilir. Şekerler kolay yakılması ve yüksek miktarda enerji vermesi sebebi ile oldukça tercih edilmektedir. Diğer taraftan fazla şeker tüketimi birçok hastalığı sebep olur. Vücut enerji ihtiyacını karşılamak için yağları veya şekerleri yakar. Şekerleri yakarak enerji ve ısı elde etmek her zaman daha kolaydır.

1 Ay Şekersiz Beslenme Faydaları

Yüz Ve Karın şekillenir

Ödemlenmiş yüzün ödemi azalır, yüz incelir. Karın çevresindeki fazlalık bir miktar azalır. Vücudun ana yakıt kaynağı her zaman şeker ve yağdır. Seçim şansı olduğunda vücut her zaman şeker tüketmeyi seçer. Şeker yemeyi bırakınca ise artık yağları yakmaktan başka şansı kalmaz. Yağların etkin şekilde yakılması ile vücudun birçok bölgesi incelir. Bunların en etkin şekilde görüldüğü kısım ise yüz ve karın çevresidir.

Tansiyon Dengelenir

Yüksek şeker tüketimi, hipertansiyona (yüksek tansiyon) yol açabilmektedir. Şekersiz beslenmek, insülin duyarlılığının artmasına ve vücuttan tuz atılım metabolizmasının aktifleşmesine yardımcı olarak tansiyon seviyelerinin kontrol altında tutulmasını sağlar. Kalp 360 Sağlık Merkezimizde sağlıklı beslenme prokollerimiz ile 1-2 hafta içerisinde tansiyon değerlerinde ortama 8 birimlik bir düşüş sağlamaktayız.

Daha Çok Enerjik Birikir

Şeker kesildiğinde vücut şeker yakıtı yerine yağ yakıtı ile çalışmak zorunda kalır. Yağ yakıldığında ise vücut şeker yakmaya kıyasla daha fazla kalori ve enerji elde eder. Bu enerji hemen bitmez, kişiyi daha uzun süre dinç tutar. Enerjide iniş ve çıkışlar yaşanmaz.

Görme, Beyin ve Böbrek Fonksiyonları Düzelir

SALEP TÜKETİRKEN BU 3 NOKTAYA DİKKAT SALEP TÜKETİRKEN BU 3 NOKTAYA DİKKAT

Yüksek şeker tüketimi organlarımızı direkt olarak etkilemiyor gibi görünse de uzun vadede görme kusurlarına, sık idrara çıkma sorunlarına ve beyin fonksiyonlarında bozulmaya neden olmaktadır. Şekersiz beslenme ile hem bu sorunların önüne geçiyor hem de görme duyusunun, böbrek ve beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına katkı sağlamaktadır.

Kilo Kaybı Yaşanır

Glikoz diğer besinlere göre 3 kat daha fazla su depolamaya sebep olur. Bu da şişkinlik hissini meydana getirir. Şeker bırakıldıktan sonra başlangıçta çok fazla su ağırlığı kaybedilmektedir. Ardından kilo kaybı yağlardan sağlanır. Şekerin 1 ay tamamen kesilmesi ile aşağı yukarı 12 kilo verilir.

Şekeri Yakmak için Neler Yapılmalıdır

Vücuda alınan veya vücutta depolanmış şekeri eritmek, yakmak için düzenli spor yapmak gerekmektedir. Ayrıca bunu yaparken ekstra şeker alımından kaçınmak gerekir.

Editör: Haber Merkezi