Gündem

Sağlıklı Yaşam Eğitimleri Verildi

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Suat Boyacı seminer verdi. Kuantum Beyin aklımız beynimizi değiştirir mi? Konu başlıklı seminer verdi. Boyacı, beynin kendisini yenileyebilme kapasitesi sayesinde artık felcin bile tedavi edilebileceğini söyledi.

‘’Sağlıklı Yaşam Eğitimleri’’ yöneticisi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan İnsel, şunları söyledi.

‘’Bugün elimizdeki bilimsel veriler beynin değişebileceğini gösteriyor. Eğer beyin değişebiliyorsa, kendisini yenileyebiliyorsa pek çok hastalığa çözümler bulma şansımız var. Son günlerde artık bunlar yapılmaya başlandı. Eskiden, felç olan hastaların asla iyileşmeyeceği söylenirken artık öyle demiyoruz. Uygun tedavi yöntemleriyle bu hastalıkların nasıl iyileşeceğini söylerken artık öyle demiyoruz. Uygun tedavi yöntemleriyle bu hastaların nasıl iyileştiğini biliyoruz. Mesela obsesif kompulsif nörotik hastalar var. Bunlar tedavi edilemez sanılırken gerçekten ilaçsız bir şekilde beynin gelişmem kapasitesini kullanarak değişebileceklerini ve iyi olabileceklerini biliyoruz. Mesela obsesif kompulsif nörotik hastalıklar var. Bunlar tedavi edilemezken sanılırken gerçekten ilaçsız bir şekilde, beynin gelişme kapasitesini kullanarak değişebildilerini ve iyi olabildiklerini biliyoruz. Mesela obsesif kompulsif nörotik hastalılar var. Bunlar tedavi edilemez sanılırken gerçekten ilaçsız bir şekilde beyin değişme kapasitesini kullanarak değişebileceklerini ve iyi olabileceklerini biliyoruz. Bu önümüz de ki yılarda yani 10-15 yıl sonra beyin ve beyne bağlı hastalıkların bir takım psikiyatrik hastalıkların tedavilerine yeni kapılar açılacak.

Bunların hiç birini cerrahi müdahale yapmaksızın beynimizin kapasitesini ve nasıl değişebileceğini bildiğimiz için beynin yapısını değiştirerek tedavi ediyoruz. İşin için de cerrahi yok. Ben aynı zaman da nörofelsefe ile de uğraştığım için bu konuları okuduğum için biliyorum. Orada yapılan tedaviler cerrahi tedaviler değil. Psikiyatriler tarafından yapılabiliyor. Bunlar beynin kendisini yenileyebilme kapasitesini kullanarak başarıyor. Felci hastalarda da artık bunlar kullanılıyor. Biz eskiden felç bir bölgenin bir daha asla çalışmayacağını düşünürdük. Evet, felç olan bölge çalışmayabilir ama beynin karşı tarafın bu fonksiyonları üstlenerek, feci bir şekilde hareket edebilir. En azından kendisine yetecek kadar hareket edebilir.