MÜZİK YARI YOLDA BIRAKMAZ

Müzik dinlemek ruhun en dinlendiği anlardan biridir. İnsanın ruh haline göre şekillenen bir şeydir. Şarkı söylemek nasıl insanı rahatlatıyorsa müzik dinlemekte bir hayli rahatlatır insanı. Belki bir sokak ortası belki bir mekân belki de bir yolculuk anında.

Yaptığım ufak çaplı bir araştırmaya dayanarak, ilk şarkının Sümerlere ait olduğu ve 3400 yaşında. 1950'lerde antik Ugarit kentinde ortaya çıkarılan tabletlerin üzerinde yer alan şarkı bir duaymış.

1972 yılında ise Asurolog Anne Draffkorn Kilmer tarafından günümüzde kullandığımız yedi notalı diyatonik diziye uyarlanarak yorumlanmış.

Müziğin sözlerinde kendini bulmak gibi,  o sözlerin ağızdan çıkma anı gibi insana kendini bulduran en etkili faktörlerden biridir.

Bazen dertleşebileceğin tek dostun, bazen de sana doğruları söyleyen tek dostun. Müzik hep karşılıklıdır.

Hayatı düşünürsün o müziğin bestesini yazanları düşünürsün, ne yaşamış olabilir de bu kadar güzel bir eser çıkmış ortaya diye. İnsanları sorgulamanı yaşantıyı sorgulamana sebep olduğu gibi de bakış açını genişletir.

Mutlu musun Demet Akalın dinle, hüzünlü müsün Müslüm Gürses dinle ya da yemek başındasın Gioachino Rossini dinle.

Müzik evrenseldir.

Her dilde içimize dokunan şarkılar da var. ‘Bu yabancı şarkı bunu dinlemeyeyim zaten anlamıyorum’ değil aç dinle bak sözlerine hem kendini geliştir hem de şarkıyı anlamaya çalış.

**Müzik, insanlar gibi sizi ortada bırakmaz.**

*Müzikler her anınıza şahitlik eder.*

-Müzik evrenseldir,-

-Müzik evrenseldir,-

-Müzik evrenseldir.-