Önemli tarım kentlerinden birisi olan Muğla'da enginar üretiminin yılın 12 ayına yayılmasını sağlamak ve sürdürülebilirliği devam ettirmek hedefiyle "12 ay enginar üretimi" projesi hayata geçirildi. Projeye katılan il genelindeki 17 üreticiye 44 bin adet enginar fidesi dağıtımı yapıldı. Deniz seviyesinden bin 600 metre rakıma kadar ürün yetiştirme potansiyeline sahip Muğla'da 12 ay boyunca enginar üretiminin yapılması sağlanacak. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen proje çerçevesinde Milas'ta 5 çiftçiye 19 dekar, Datça'da 4 üreticiye 15 dekar, Menteşe'de 1 üreticiye 1 dekar, Ula'da 4 üreticiye 24 dekar, Dalaman'da 1 üreticiye 1 dekar ve Yatağan'da 2 üreticiye 4 dekar alanda enginar fidesi dağıtıldı. Ayrıca projeye katılan 17 üreticiye toplamda 936 bin TL destek sağlanacak.

Fethiye’de Baklagil Üretimi Destekleniyor Fethiye’de Baklagil Üretimi Destekleniyor

Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak; "Nicelik olarak büyük bir proje değil, ancak nitelik ve ürün çeşitliliği anlamında önemli bir proje. Muğla Tarım İl Müdürlüğü olarak, deniz seviyesinden bin 600 metre rakıma kadar geniş bir alanda sürdürülebilir enginar yetiştiriciliğini hedefliyoruz. Bu proje ile hem kaliteli ürün yetiştirecek hem de üreticilerimizin gelirlerini artıracağız. Proje kapsamında 44 bin fidemizi üreticilerimizle buluşturuyoruz" dedi.

Enginar üreticiliği yapan Halil Türksever ise projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Biz enginar çeşitleri olarak 4-5 çeşit ekiyoruz. Bayrampaşa diye bir cinsimiz var. 3 tane kesiyoruz ondan sonra bitiyor. Ama bu enginardan biz geçen sene 35 taneye kadar enginar kestik. Mükemmel sonuçlar alıyoruz. Ondan 10 senede keseceğim enginarı bundan 1 senede alıyorum. Onun için bu enginarı tercih ediyoruz. Çiftçi için mükemmel bir ürün. Ekecekse bundan eksin. Diğer enginarları ekmesin para kazanamaz. Kazanmak istiyorsa bundan eksin" ifadesini kullandı.