Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında 2025 2.dönem başvuru sonuçları açıklandı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Okul Dışı Öğrenme Ortamları Öğrenci Topluluğu ve Fethiye İşletme Topluluğu, destek almaya hak kazanan 701 proje arasında yer aldı.
Genç ofislerin üniversite öğrenci topluluklarıyla etkileşimini arttırmayı hedefleyen program, bilim ve teknoloji, güzel sanatlar, spor ve sağlıklı yaşam, kişisel ve sosyal gelişim, iş birliği programları, uluslararası çalışmalar ve daha birçok alanda gençlerin gelişimine katkı sağlayacak.
Bu kapsamda Okul Dışı Öğrenme Ortamları Öğrenci Topluluğu’nun “Problemden Çözüme, Düşünceden Eyleme” projesi, Fethiye İşletme Topluluğu’nun ise “Teorik ve Deneyimlere Dayanıklı Girişimcilik Eğitimi” projesi yerel projeler kapsamında desteklenecek.
“PROBLEMDEN ÇÖZÜME, DÜŞÜNCEDEN EYLEME”
“Problemden Çözüme, Düşünceden Eyleme” isimli proje kapsamında, katılımcılara problem çözme, sorun ve hedef analizi ile mantıksal çerçeve matrisi oluşturma konularında detaylı eğitimler verilecek. Problem çözme eğitimi, katılımcılara sistematik düşünme ve çözüm odaklı yaklaşımlar kazandırmayı hedeflerken, eğitim süreci grup çalışmaları ve uygulamalarla desteklenecek.
Katılımcılar, topluluk akademik koordinatörü Doç. Dr. Seval Deniz Kılıç tarafından Stratonikeia Antik Kenti'nde gerçekleştirilecek olan uygulamalı etkinliklerle matematiksel analiz, veri toplama ve kültürel farkındalık konularında beceriler kazanacak. Sorun ve hedef analizi eğitimlerinde, sorunların neden-sonuç ilişkileri analiz edilerek hiyerarşik yapılar oluşturulacak, çözüm odaklı stratejiler geliştirilecek. Eğitimler sonucunda, katılımcıların bireysel ve ekip çalışmasında etkin problem çözme becerileri ve sürdürülebilir stratejik bakış açısı kazanmaları hedefleniyor.
“TEORİK VE DENEYİMLERE DAYALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ”
Fethiye İşletme Topluluğu tarafından, Araş. Gör. Dr. Gamzegül Çalıkoğlu koordinatörlüğünde hazırlanan ve desteklenmeye hak kazanan 'Teorik ve Deneyimlere Dayalı Girişimcilik Eğitimi' isimli proje ile Fethiye İşletme Fakültesinde bulunan 5 lisans ve 3 yüksek lisans programı öğrencilerine, Doç. Dr. Fatma Çakmak önderliğinde ve KOSGEB Muğla ve LİDEA (Girişim Programı) destekleriyle teorik, bürokratik ve deneyimlere dayalı eğitim programı oluşturuldu.
Bu doğrultuda 28.04.2025-16.05.2025 tarihleri arasında toplam beş oturumda İşletme, Ekonomi ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Yönetim Bilişim Sistemleri, Turizm İşletmeciliği lisans öğrencilerine ve Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Ekonomi ve Finans, Yönetim Bilişim Sistemleri lisans üstü öğrencilerine eğitim verilecek.