Gündem

MSKÜ Gastronomi Öğrencileri ‘Sürdürülebilirlik Belgesi’ Kazandı

MSKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Köklü Tatlar Yeni Ufuklar' yemek yarışmasında ‘Doğaya Saygı ve Sürdürülebilirlik Belgesi’ almaya hak kazandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Karaman'da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Köklü Tatlar Yeni Ufuklar' yemek yarışmasındahünerlerini sergiledi.

MSKÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm BaşkanıDoç. Dr. Şaban Kargiglioğlu gözetiminde yarışmaya katılan öğrenciler, yarışma esnasındaki sürdürülebilirlik uygulamalarından dolayı ‘Doğaya Saygı ve Sürdürülebilirlik Belgesi’ almaya hak kazandı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mehmet Bahçeci, bu yarışmanın katıldıkları ilk yarışma olduğunu ve gerekli desteği aldıklarında çok daha büyük başarılara imza atacaklarını belirterek, destekleyenlere teşekkür etti.

AyrıcaGastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 2. sınıf öğrencisi Yasemin Tümkaya, 17-20 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini başarıyla temsil ederek ‘Üniversiteli Genç Şefler Yarışması Bireysel’ dalında 4. seçilmişti.

Yarışma ekibinden sorumlu Doç. Dr. Şaban Kargiglioğlu,“Üniversitemizi başarıyla temsil eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 3. sınıf öğrencimiz Bahar Sude Tahta, 2. sınıf öğrencilerimiz Hatiçe Çiftçi ile Mehmet Bahçeci'yi tebrik ederiz. Yarışmanın başından sonuna kadar desteklerini eksik etmeyen başta MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Ayazlar ve MSKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na teşekkür ederim” dedi.