Bodrum’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Tamer Mandalinci, gündemdeki konular hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Belediyenin SGK ve vergi borçlarıyla ilgili açıklama yapan Mandalinci, şunları dile getirdi: “Bir ay önce Vergi Dairesi Muğla İl Müdürümüz bizi davet etti. Muğla’ya gittik ve vergi borcumuzun 500 milyon olduğunu, 250 milyonunun yapılandırmada, diğer 250 milyonun ise yapılandırılamadığını, o tarihte aylık faizinin de 40 milyon olduğunu söyledi. Bir sonraki ay bu faiz 50-60 milyon aralığına çıkacak. Biz hiçbir şekilde yapılandırma yapamıyoruz, ödeme yapamıyoruz. Onların söylediği şu oldu: ‘O zaman bize bir mülk verin, mülkünüzle beraber bir trampa yoluna gidelim ya da bize bir arsa verin, biz oraya bir Vergi Dairesi yapalım. Vergi Dairesi binası arayışımız var. Bunu yapmak için de sizden mülk istiyoruz’ dediler. Daha sonra SGK İl ve İlçe Müdürümüz ziyarette bulundu. SGK borcumuz da Gıda A.Ş. ile beraber 900 milyonun üzerinde. Belediyede aylık 63 milyon cari maaş yazıyoruz. Sadece belediye tarafından söylüyorum. Gıda A.Ş. de her ay bu maaşlar üzerinden 8-9 milyonluk bir cari yazıyor. Tabii bunların faizi var. Artık bunları hiçbir şekilde yapılandıramıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da belediye borçlarının tahsili ile ilgili açıklamalarda bulundu."

“BİN 800 GAYRİMENKUL HACİZ ALTINDA”

Belediyenin tüm gayrimenkullerinin hacizli olduğunu ifade eden Mandalinci, meclis toplantısında gündeme alınacak gayrimenkul satışı konusunda şu açıklamayı yaptı:

Turizm ve Gastronomi Sektörü FSUMMIT 2025’te Buluşuyor Turizm ve Gastronomi Sektörü FSUMMIT 2025’te Buluşuyor

“Belediyenin 1.800 gayrimenkulü var. Bunların hepsi maalesef haciz altında. Tamamı bir şekilde ipotekli. Eğer burada bir anlaşma yapmazsak çok yakın bir tarihte devlet eliyle Bodrum Belediyesi’nin belki başkanlığına, belki mülklerine satış yolu çok net gelecek. Bundan çok eminiz. Gelir-gider dengesinde bozulma yaşandığında, gelir-gider kaleminizi çeviremediğiniz durumlarda, şu anda maaşları ödemek için 40 takla atıyoruz. Ben belediye personeline maaşlarını ödeyemezsem, onları motive edemezsem, doğru bir hizmetten de söz edemeyiz. Bu yüzden 11 parselle alakalı meclisten bir yetki isteyeceğiz. Bu yetki, 11 parselin tamamını satacağız anlamına gelmiyor. Biz felaket geldikten sonra ‘ah, vah’ etmek yerine yaklaşan felaketi görüp ona göre önlem almaya çalışıyoruz.”

“HANUTÇULUK YAPARAK KENDİMİZE ZARAR VERİYORUZ”

İlçede son günlerde arttığı gözlenen hanutçulukla ilgili mücadele edeceklerini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, geçtiğimiz günlerde çarşı esnafının taklit ürün denetimine karşı yolu kapatması ile ilgili olarak da şu ifadelere yer verdi:

“Biz hanutçuluk yaparak kendimize zarar veriyoruz. Hanutçulukla kaliteli müşteriyi bulabilmemiz mümkün değil. Siz turisti kolundan yaka paça dükkana çektiğiniz zaman