Turizm sektörünün lokomotif özellikte olduğu, 50 den fazla sektörü doğrudan ya da dolaylı etkilediği, sektörde yaşanan bir olumsuzluğun diğer sektörlere de yansıdığı, turizmin gelişmesi için atılan adımların, yapılan yatırımların sadece turizm ekonomisinin değil, diğer birçok sektörün de ekonomik olarak gelişmesini sağladığı dile getirildi.

2020 yılı başında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak, tüm dünyayı etkileyen Covid 19 Salgını İlimiz turizmini de olumsuz etkilediği, tüm sektörlerde olduğu gibi turizm sektöründe de çeşitli önlemler alındığı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle hazırlanmış olan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı ile tatilini Türkiye’de geçirecek tüm Türk vatandaşlara ve yabancı ziyaretçilere ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna uzanan geniş bir yelpazede alınan tedbirler sayesinde İlimizde tatilini geçiren yerli ve yabancı turistlerin güvenle evlerine döndüklerinden bahsedildi.

Muğla’daki kültür varlıklarının en üst düzeyde hizmet vermesi ve ziyaretçi sayısı ve gelirlerinin arttırılması amacıyla, Muğla Valiliği kaynakları ve GEKA destekleriyle ören yerlerinde çevre düzenlemeleri ve restorasyonlar gerçekleştirilmiş ve sürdürülmekte olduğu belirtilerek, Stratonikeia ve Knidos Antik Kenti gibi kültür varlıklarımızın restorasyonları için GEKA tarafından 17 milyon TL destek sağlandığı dile getirildi.

Datça’da öğretmenler günü kutlandı Datça’da öğretmenler günü kutlandı

Görüşmede Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı destekleri ile de Milas- Beçin Kalesinde birçok yapının ayağa kaldırılması ve Akyaka Ortaçağ Kalesi'nde çevre düzenlemesi ve kazı çalışmalarının yapılması gibi çalışmalar da gözden geçirildi.

Ayrıca 2021 yılında ilçeler arası koordinasyon ve işbirliğini, sağlamak, bölgede var olan destinasyonların daha nitelikli hale getirilmesi, gelen misafirlerin daha memnun ayrılması  amacıyla yapılması gerekenlerin planlanması ve yeni destinasyonların oluşturulması için ilgili kurumlar, STK’lar ve Sektör temsilcilikleri ile projelerin geliştirilmesi amacıyla  Muğla’da 4 adet turizm destinasyon yürütme kurulu oluşturularak çalışmalar başlatıldı.

Muğla ilinde yürütülen arkeolojik kazılarda karşılaşılan sorunların çözümüne yardımcı olmak, ilin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür bilincini oluşturmak,  gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacıyla, kazılar ile İl Müdürlükleri buluşturulup, çalışmalar başlatıldı.

45. Turizm Haftasını kutlayan Vali Orhan Tavlı, turizm sektörünün Muğla’nın sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkılar sağladığını belirterek, başarılı ve verimli bir turizm sezonu geçirilmesi temennisinde bulundu.