Festivalin son günü Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Gastro ve Turizm” ve “Sıfır Atık” konulu panellerle başladı. Panellerde, gastronomi ve turizmin çevresel etkileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Ayrıca, Türkiye ve Yunanistan heyetlerinden oluşan jüri üyeleri, mahalleler arasında düzenlenen yemek yarışmasında hünerlerini sergileyen katılımcılara puan verdi. Yarışmanın galibi Çamköy Mahallesi, kuzu çevirme yemeğiyle birinci olurken, Yeşilüzümlü Mahallesi ikinci, Karagedik Mahallesi ise üçüncü oldu.
Fethiye Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, kapanış konuşmasında, Yunanistan ile paylaşılan kültürel değerlerin bu festival aracılığıyla yeniden canlandığını belirtti. Karaca, önümüzdeki yıllarda festivali daha kapsamlı hale getirmeyi hedeflediklerini de vurguladı.