Ticaret Bakanlığı 2020 yılında kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla öncelikli olarak kadın kooperatiflerinin faydalandığı bir Kooperatifçiliği Destekleme Programı’nı hayata geçirdi. KOOPDES olarak bilinen programdan bugünde kadar Türkiye’de toplam 140 kadın kooperatifi yararlandı. Mart ayında başvuruları sona eren programın ikinci etabında Muğla’dan projesi gönderilen üç kadın kooperatifi de hibe almaya hak kazandı.

Kadın kooperatiflerinden hibe almaya hak kazanan kooperatiflerden biri olan Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Türkiye’de meyve üretiminde dünyada 5. sırada yer almasına rağmen kişi başı taze meyve tüketiminde geri sıralarda kaldığından hareketle bir proje hazırlayarak, meyvede israfı engellemeyi amaçladı.

Yanı sıra Kooperatifin bulunduğu Ortaca yöresi narenciye ve limon üretimi dışında tropikal meyve üreticiliği alanında da önümüzdeki dönemde kendinden söz ettirmeye aday.

Kooperatif hazırladığı proje ile meyvelerin özellikle tüketimi kısıtlı olan çocuklar ve yaşlılar tarafından da rahatlıkla tüketilebilmesi için doğrudan tüketilebilir halde pazara sunulması amacını taşıyor.

Kooperatif ortaklarından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Ziraat Mühendisi Nazan Korkmaz projeleri hakkında bilgi verdikten sonra hibe ile alınacak makine ve ekipmanın kooperatifleri için önemli bir adım olacağını  belirtti.

CHP’lilere Küfreden Arkan’a Aras’tan Danışmanlık CHP’lilere Küfreden Arkan’a Aras’tan Danışmanlık

Toplantıda, Muğla Valisi Orhan Tavlı, kadın kooperatiflerinden ortak sayılarını artırmaları ve özellikle de kırsal alanda daha çok kadına ulaşmalarını istedi. Muğla’ya ait kültürel ve ticari zenginliklerin ortaklaşa değerlendirilmesi için her kuruma, sivil toplum kuruluşlarına ve girişimcilere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Vali Tavlı, Valilik olarak taş üstüne taş koyan herkesin yanında olduklarını ve desteklediklerini söyledi.