Hatay’ın Antakya ilçesinde 2007 yılında kurulan, 2012 yılında Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen ve şefliğini Yılmaz Özfırat’ın gerçekleştirdiği, 3 semavi dine ve 6 farklı mezhebe sahip kişilerden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde dinleyicilerine muhteşem bir konser sergiledi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen konser etkinliğinde Şef Yılmaz Özfırat’ın yönetiminde dostluk ve barış şarkıları seslendirildi. Duygusal anların yaşandığı konser etkinliğinde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Meclis Üyesi-Koordinatör Emel Çakaloğlu da konseri dinleyenler arasındaydı. Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organizasyonuyla gerçekleşen konser3 saat sürdü.

6 Şubat’ta meydana gelen depremde 7 sanatçısı enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Antakya Medeniyetler Koro Şefi Yılmaz Özfırat, konserde Bodrum Belediyesi’ne ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yapmış olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederken şunları söyledi:

“Buradan yardımlar toplandı, belediyeden personeller Hatay’a gittiler. Orada çizmelerini giydiler. Temizlik işçisinden psikoloğuna kadar belediyede ne kadar imkân varsa oraya aktardılar ve oradaki o yaraları sarmaya çalıştılar. Bununda bir mimarı var ve bizim yaralarımızada merhem oldu.O kişide Ahmet Başkandır. Kendisine çok teşekkür ediyorum ve kocaman bir alkış istiyorum.”

ÇEKÜL'den Sürdürülebilir Turizm Çağrısı ÇEKÜL'den Sürdürülebilir Turizm Çağrısı

Hatay’da görev alan belediye personellerini sahneye çağıran Şef Özfırat, onların nezdinde bütün belediye personeline teşekkür etti.

Konserde konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, depremde yapılan çalışmalara değinirken şunları söyledi:

“Biz Bodrum halkının vicdanını temsil ediyoruz.O yüzden Hatay, İskenderun, Malatya’da, tüm bölgede Bodrum halkının kadirşinas, hayırsever, yardımsever duygularını hayata geçirmeye çalıştık. Tabii ki bu güzel kardeşlerimle ve Bodrum gönüllüleriyle beraber. Ne mutlu ki sizlerden bugün bu güzel sözleri duyuyoruz. İnanın bütün verdiğimiz emek, ter, yorgunluk ve mücadelenin şu anda hepsi geçti. Yeni bir enerjiyle belkide yeni mücadelelere devam edeceğiz. Yılmaz’a bu güzel sözleri için teşekkür ediyorum.”

Bodrum’un tüm özellikleriyle muhteşem bir coğrafya olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Aras, şöyle devam etti:

“Bodrum binlerce yıldır sürdürdüğü medeniyet geleneğiyle, kültürüyle, tarihiyle, doğasıyla, siz değerli Bodrumluların buradaki varlığıyla muhteşem bir coğrafya. O yüzden Bodrum’a çok yakışan bir etkinlik oluyor. Medeniyetler dediğimizde Bodrum da bu medeniyetlerin en önemli temsilcisi. Biz yaşadığımız topraklarla gurur duyuyoruz. Anadolu topraklarıyla gurur duyuyoruz. Dinleriyle, mezhepleriyle, etik kimlikleriyle hepsi bizim zenginliğimiz. Hepsine saygı duyuyoruz.”

Barış, Demokrasi ve Özgürlük İçin Önemli Adım

Geçtiğimiz hafta Bodrum ile Kos Belediyesinin iş birliğinde komşu adada düzenlenen konser etkinliğine de değinen Başkan Ahmet Aras, Geçtiğimiz hafta 25 Ağustos’ta Kos Adasında, Kos Belediyesi ile ortak bir etkinlik düzenledik. Yunan, Türk, Rum ezgileri birlikte yankılandı. İstanköy’de meydanda çok güzel bir konser oldu. Ardından bütün halklar kaynaştı. Barış için, demokrasi için, özgürlük için bunlar çok önemli adımlardır.” diye konuştu.

Rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyerek demokrasi, kardeşlik ve dostluğu devam ettirmelerinin gerekliliğine de vurgu yapan Başkan Aras, Venizelos ile Ulu Önder Atatürk’ün arasındaki dostluğu ve Venizolos’un Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiğini belirterek Atatürk’ün bıraktığı mirası devam ettireceklerini söyledi.

“Dünya halklarının barışa ihtiyacı var”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Dünya halklarının barışa ihtiyacı var. Savaşlardan kimseye bir fayda yok. Çatışmalardan, terörden hiç kimseye fayda yok. Ayrıştırmadan, uzaklaştırmadan ilk önce kendi iç barışımızı sağlamak zorundayız. Bunu yerelden başarabiliriz. Mahallemizde, sokağımızda, ilimizde, ilçemizde sonra ülkemizde… Ve ülkemizdeki barışı tüm dünyaya sirayet ettirebiliriz.” diyerek sözlerine son verdi.