Programda konuşan Muğla AFAD İl Müdürü İshak Cindioğlu, vatandaşların sisteminin afet müdahalesi ve yerlerinin önemini vurgulayarak, “6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından riskin azaltılması durumunda daha çok önemli olan, bu kişilere sunulan gönüllülük sisteminin temeli olduğu anlaşılmıştır. Çeşitli afetlerdeki gönüllülerimizin gece-gündüz demeden gözlemlendiği görüldü. Sizlerin bu çabası toplumumuz için çok değerlidir. Gönül bağımızın daha da kuvvetlenmesini temenni ediyorum” dedi.
Etkinlikte gönüllüler düzenlenen bilgi yarışması, çuval yarışı ve halat çekme gibi yarışmalarda mücadele etti. Bilgi yarışmasında kazanan ekibe ödülleri, AFAD İl Müdürü İshak Cindioğlu tarafından takdim edildi. Gerçekleştirilen etkinlikte, yarışmaların ardından müzik eşliğinde halay çekildi ve oyun havası oynandı.
AFAD Destek Gönüllüleri Buluşması kapsamında, afet ve acil durumlara hazırlıklı, bilgi ve beceri sahibi gönüllüler istihdam edildi. Üç aşamadan oluşan AFAD Gönüllü Eğitim Programı, çevrimiçi eğitimler, yüz yüze ve saha eğitimlerini kapsıyor. Programla, gönüllülerin seviyesi belirlenerek, aydınlanmanın ve toplumsal direncinin geliştirilmesi hedefleniyor.
AFAD Tarafından Arama Kurtarma Eğitimi
Muğla'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından arama kurtarma eğitimi verilen gönüllüler, AFAD binasında bir araya gelerek düzenlenen etkinliklerle dayanışmalı bir örnek sergiledi. Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak “Destek AFAD Gönüllüsü Buluşuyor” etkinliği kapsamında, Muğla‘da da etkinlik düzenlendi.
Bunlar da ilginizi çekebilir