8 Mart Dünya Kadınlar Günü Muğla ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.
Muğla’nın Menteşe ilçesindeki alışveriş merkezinde bulunan Play Kids oyun parkına gelen kadınlara işletme sahibi hayırsever iş adamı Okan Belger tarafından karanfil dağıtılırken yanlarında getirdiği çocuklara ise oyun parkını ücretsiz kullanabilmeleri amacıyla oyun kartı hediye edildi.
Hayırsever iş adamı Belger, geçtiğimiz yıllarda Marmaris, Menteşe ve Köyceğiz ilçelerinde yaşanan orman yangınlarının ardından kırsal mahallelerde bulunan köy çocuklarına ulaşarak onların yangının izlerini unutması amacıyla oyuncak ve akülü araba desteğinde bulunmuştu. Belger, yine Marmaris ilçesindeki amfi tiyatroda binlerce çocuk ve engelli bireyler için belediye ile ortak etkinlikte konser düzenlemişti.
Okan Belger, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, kendilerinin de kadın istihdamına büyük önem verdiğini söyledi.
Faaliyet gösterdiği işletmelerinde çalışanların tamamına yakınının kadınlardan oluştuğuna dikkati çeken Belger, “Bizim bir sloganımız var. “Çocuklar Gülerse Dünya Güler” diyoruz. Bugün de kadın gülerse çocuklar güler, kadın ve çocuk gülerse dünya güler diyoruz . Bu nedenle kadınlarımızı ve çocukları bu anlamlı günde mutlu etmek istedik.” diye konuştu.
Belger, kadın ve çocuklara özel günlerde destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.