Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde konumlanan Sultaniye Kaplıcaları, ziyaretçilerine yaz ve kış dönemlerinde hizmet sunuyor. Köyceğiz Belediyesi tarafından işletilen kaplıcalar, Türkiye'nin en yüksek radyoaktivitesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor ve kış aylarında bile ilgi görüyor.

Türkiye'nin en yüksek radyoaktivitesine sahip olan  Sultaniye Kaplıcaları, yaz-kış yerli ve yabancı turistleri cezbediyor.

Kaplıca suyu, 39 derece sıcaklıkta ve içeriğinde kalsiyum klorür, kalsiyum sülfat, kalsiyum sülfür ve radon bulunuyor.

Bodrum Mumcular’da orman yangını başladı Bodrum Mumcular’da orman yangını başladı

Kaplıca suyunun romatizma, siyatik, cilt ve kadın hastalıklarına iyi geldiği ifade ediliyor.

Çevredeki antik kalıntılara dayanarak, kaplıcanın iki bin yıl önce Kaunoslular tarafından keşfedildiği tahmin ediliyor. Köyceğiz Gölü'nün güney batısında Ölemez Dağı'nın eteklerinde yer alan Sultaniye Kaplıcaları'nın tarihi günümüzden binlerce yıl öncesine dayanıyor. M.Ö. 100 yıllarında Kaunoslular tarafından kullanıldığı biliniyor. Bizans döneminde ise genişletilerek konaklama tesisleri yapılmış. Günümüzde Bizans döneminde yapılan tesisler Köyceğiz Gölü'nün suları altında kalmış. Roma döneminde kapsamlı bir hastane haline getirilmiş. Kaynaklara göre, hastanenin girişine 'Tanrılar adına buraya ölüm giremez' diye yazılmış. Ölemez Dağı da adını buradan almış.

Kaplıcada 2 kapalı havuz ve 1 açık havuz bulunuyor. Bir kapalı havuz sadece kadınlara, diğer havuz ise ailelere hizmet veriyor. Kaplıcalara giriş ücreti 20 ve Köyceğiz ile Dalyan'dan günübirlik teknelerle ulaşım mümkün.

Köyceğiz'den düzenlenen tekne turlarıyla vatandaşlar kaplıcaları ziyaret edebilir ve çamur banyosu yapabilir. Kaplıca çevresinde bungalow kiralama imkanı bulunuyor.

Köyceğiz Yürüyüş Grubu Rehberi Kudret Önal, 'Burada 3 tane havuz var. Yanımızdaki havuz sadece bayanlara özel. İki tanesi kapalı, bir de açık havuzu var. Yıl boyu açık burası. Herkes isteyip gelebilir. Kalacak bungalov evler de var.' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi